108 712

Hírlevél2010.05.10 - HARKE hírlevél - 2010. május

A HARKE hírlevele az NCA-CIV-09-B-0339 számú pályázatából valósul meg 2009 szeptemberétől, 2010 májusig.

A HARKE alapító tagjai, maguk is hallássérültek, az egyesület megalakulásakor a kommunikációnkat segítő szolgáltatások fejlesztését tűzték ki célul. A célok megvalósításáért minden évben sikeres programokkal dolgozunk, mi a HARKE tagok, és a hozzánk csatlakozó, problémánkat jól átérző, és szakmailag magas szintű tudást tanúsító halló kollegáink segítségével.

A programokat nagyrészt pályázatok segítségével, néhány nagyon fontos adományból, illetve az állampolgárok által befizetett adó 1%-ból valósítjuk meg.

Az idén is igyekszünk megfelelő forrásokhoz jutni, hogy a szakmai munkánk színvonalát tartani tudjuk. Kérjük böngésszen honlapunkon: www.harke.hu

Ha van lehetősége, segítse Ön is a munkánkat adományaival,
illetve adója 1%-val.


Adószámunk: 18181287-1-42
Bankszámlaszámunk: MKB Bank Zrt-nél: 10300002-20613934-00003285Dudás Sándor akvarellkiállítása

Irodánkban Dudás Sándor siket költő akvarelljeiből kiállítást tartunk. Megnyitója 2010. május 21-én délelőtt 11 órakor lesz. A képek eredetije megvásárolható. Érdeklődni Dudás Sándornál lehet.  E-mail címe: dudaspld@freemail.hu.

A kiállítás alatt, és után is, a HARKE irodában megvásárolható Dudás Sándor legfrissebb verseskötete: "Csönd, madárral". Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Tovább a meghívóra >>>Európai Bizottság által megalkotott átmeneti könnyítésekkel a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása terén.

Az európai parlamenti képviselőknek adott bizottsági válaszból világosan kiderült, hogy a tagállamok az elmúlt években a munkáltatóknak akár 500 000 euró (kb. 130 000 000 forint) összeg erejéig is nyújthattak támogatást, ha fogyatékos munkavállalókat alkalmaztak. Az állami támogatás ugyanis a fogyatékos személyek foglalkoztatásának ösztönzésére kiemelt eszköz - ezt Joaquín Almunia, versenypolitikáért felelős európai uniós biztos is megerősítette...

Az elmúlt években azt tapasztalhattuk, hogy az emberi és kisebbségi jogi kérdésekben az Európai Unió kettős mércét alkalmaz: határain kívül - helyesen - ezen előírások legszigorúbb betartását követeli meg, határain belül azonban kirívó jogsértésektől is hajlamos eltekinteni  - hangsúlyozta Tabajdi.       Az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez való uniós csatlakozás szükségessé teszi a közösségi joganyag átvilágítását és szükség esetén megfelelő módosítását. Ez újabb alkalmat teremt arra, hogy az európai intézmények határozott fellépését kérjem az unión belüli kirívó jogsértések rendezésében.

Bővebben >>>Ajánljuk a hallássérült gyermekek és szüleiknek a Mentor könyvesboltot. Itt kaphatnak szakszerű tanácsadást Dr. Salné Lengyel Mária gyógypedagógustól, ugyanakkor a beszédjavítás céljára számos szakkönyv vásárolható.
Nyári tábor Cegléden

2010. augusztus 1-7. között az Alapítvány hallássérült gyermekeknek és szüleiknek szervez tábort.

Jelentkezési határidő: június 30.

Részletes program és információ >>>Dobogókő 2010.05.16-17.

A HARKE tagok Dobogókőre kirándulnak 2010. május 15-16-án. Élménybeszámolónkat hamarosan olvashatják honlapunkon.

Újabb "HARKE baba" született

A HARKE gyorsíró csapatának két fiatal gyorsíró jelöltje összekötötték életét. Ez év áprilisában megszületett kisgyermekük, Milán.

HARKE babák >>>1. Fővárosi Civil Nap
„Formáljuk Együtt Budapestet!”


2010. június 8-án a Fővárosi Önkormányzat és a NIOK Alapítvány Regionális Civil Szolgáltató Központja szervezésében hagyományteremtő szándékkal tartják az első Fővárosi Civil Napot.

A rendezvény célja: a fővárosi civil szervezetek aktívabb bevonása a Fővárossal kapcsolatos döntéshozatali folyamatokba, együttműködésük, szakmai fejlődésük elősegítése, civil szervezetek számára hasznos szolgáltatások és szolgáltatók bemutatása.

Csoportos pénzügyi tanácsadás

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány szeretettel vár mindenkit, csoportos pénzügyi tanácsadására a következő témában:

  • Könyvviteli zárások és társasági adó
  • Eredménylevezetés, kimutatás,
  • Közhasznúsági jelentés elkészítése
  • Iparűzési adó

Bővebben >>>
200 ezer forintos rokkantnyugdíj?
Íme, akik megkapják!


Magyarországon közel 800 ezer rokkantnyugdíjas él (akik fele korhatár alatti ellátott), miközben a feleakkora Szlovákiában csak 70 ezer. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok átlagellátása 69 992 forint havonta, de akadnak, akik havi 200 ezer forint feletti ellátásban részesülnek.

Tovább a cikkre >>>
„Illendőségből” nem egyszerűsítették a fogyatékkal élők választási lehetőségeit


A félmillió fogyatékkal élő választópolgár egy része azért nem megy el voksolni, mert nem jutna el a fülkéig, de még a szavazóhelyiségig sem.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint mihamarabb módosítani kellene a választással kapcsolatos szabályokat annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők korlátlanul gyakorolhassák állampolgári jogukat.

Tovább >>>A HARKE iroda a sorstársainknak időpont egyeztetéssel nyitva van.
Címünk: 1078 Bp, Murányi u. 57, sarok.
Megközelíthető, a Keletitől 10 percre gyalog, vagy a Damjanich utcából a 70-es troli megállójától.

Felhívás

 
Kérjük, támogassa törekvéseinket adója 1%-ával! Adószámunk: 18181287-1-42

hírlevél

a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete hírlevele