70 037

2016-ban

Kedves Ismerős, és Ismeretlen Böngésző!

A Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete honlapján jársz.

Kérünk, nézelődjél honlapunkon!

Ebben az évben, 2016-ban nagyobb pályázati lehetőségeket igyekszünk megragadni, és ha sikerül nyernünk, akkor az ingyenes programok több rászoruló megsegítését teszik lehetővé.

Már több éve dolgozunk a beszédet használók számára a különféle személyre szabott fejlesztésekkel. Kezdetektől volt egy interaktív kommunikációs tréning, 2004-ben, azután, 2005-ben és 2006-ban a munkavállalást segítő terápiás tréningen vehettek részt néhányan. A terápiás foglalkozásokon a szurdologopédus, és önbizalomfejlesztő tréningjeinalkalmassá tette a résztvevőket a magabiztosabb kapcsolatfelvételre, problémáink szóbeli tárgyalásokon történő megbeszélésére. Résztvevők pozitívan állnak az új ismerősökkel a kapcsolatfelvételben és szükséges megbeszéléseket akadálytalanul átvészelik.

Számos embernek élő- és távmunkában végzett önéletrajzírást, fogalmazás fejlesztő- és párbeszédeket szimuláló tréningjeink voltak.

2009-ben egyik tagunk,  PR szakértői képzést szerzett. Van képesítésünk munkavállalási ismeretekkel és kommunikációs akadálymentesítési tréningek tartására feljogosított munkatársunk. Így nagyon sokféle ismeretekkel rendelkezők is segíteni tudnak.

Továbbra is van lehetőségünk a régebben beindult számítógép tanácsadás, beszerzés segítés igénybevételéhez.

2010-, 2011- és 2012-ben az egyéni szereplést nagyban segítő pantomim-, bűvészet- és kézimunkát szerető embereknek  sikerélményt adó foglalkozásokat tartottunk.

Jelen volt irodánkban Dudás Sándor siket költő, két könyvének bemutatásával, a Csönd madárral, című, és a Felnőttnapok című könyveivel és illusztrációival. Ezek a könyvek már nem kaphatók.

2013-, 2014-ben tartottunk kis apró találkozások keretében beszéd- és fogalmazás, illetve az élet különböző helyzeteiben megtörtént találkozások feldolgozásához, egyedi és csoportos workshopokat. 2015-ben  egyénre tervezett beszédfoglalkozások érdeklődők kis létszámát segítettük.

Ebben az évben, újult erővel igyekszünk a komplex kommunikációt fejlesztő tréningekhez támogatást szerezni, és ezzel néhány rászoruló több hónapos felkészítését segíteni. Ezzel párhuzamosan egy több érintetthez eljutó ismeretterjesztő tájékoztatók szerveződnek, hogy mielőbb egy közös fórumon, a hallássérült személyeket képviselő, mindenhol már létező kis szervezetekkel találkozhassunk, Közösen hallassuk a hangunkat, és akár magánszemélyként, akár egy szervezet tagjainak nevében igényeinket elmondhassuk!

Kívánunk mindenkinek nagyon sikeres új esztendőt!

https://animoto.com/play/kxSR9Utp6EpJ4dseAVUT0A

A céljaink a régiek, csak a forrásaink sajnos, nagyon kis összegűek!

http://www.youtube.com/watch?v=bMQ90ERTaEo

új programok szervezéséhez kérünk, töltse ki a kérdőívünket!
https://docs.google.com/forms/d/1HKDCuwCqvBkoFvMY2ukTlxiYlm26kJ1IVbiovw_Cz2s/viewform#start=openform

A HARKE 2016-ban várja azon segíteni tudó szakembereket, mint beszéd- szájról olvasást karbantartó logopédusokat. Önkénteseket bármikor tudunk fogadni, díjazásért sajnos, pályáznunk kell...
Ingyenes, vagy nagyon kedvezményes áron adható lehetőségekhez, a lehetséges szakértők díjazásához várjuk adója 1%-ának felajánlását!!!

Köszönjük!!!
Önkéntes fiatalok segítésével a hallássérült rászoruló felnőttek számítógép kezelésének gyakorlását valósítjuk meg! a fiatalok önkéntes óra igazolást kapnak! jelentkezzen az iroda@harke.hu címen.
2016-ban a sorstársaink érvényesülése egyre nehezebb...
Alapítóink szolgáltatás fejlesztési gondolatai ma is érvényesek. Mik ezek a szolgáltatások, amik hasznosak számunkra:
- beszéd-, szájról olvasási készség javítása, karbantartása,
- az élő előadások akadálymentessé tétele, azaz írott prezentációkkal társított, jól artikuláló előadók,
- a hivatalban jól artikuláló, készséges szolgáltatók,
- családsegítő előadások, mint a várandósság, szülés alatti események megismertetése,
- felnőttképzési intézmények akadálymentes előadásai, hogy a felnőtten más képesítést szerzők esélyei megmaradjanak... és még sok, sok más.

Ha tetszik tevékenységünk, az idei adó bevallás elkészítésekor gondolj ránk is. Adód 1 %-nak felajánlásával sokat segíthetsz az egyesület működéséhez, és a hallássérült emberek kommunikációs akadálymentesítésében, életvitelük javításában.
HARKE adószáma: 18181287-1-42

Ha van lehetőséged, akkor adományaidnak is nagyon örvendünk, bármilyen kis összegről igazolást állítunk ki. Az adószámod megjelölésével a következő bankszámlára várunk adományokat:
MKB Bank Zrt: 10300002 – 20613934 - 00003285

Adományaid a honlapunkon található online gombbal is megteheted számítógépnél ülve, bankkártyával! Tetszőleges összegű adományaiddal segíted a hallássérült emberek programjait. A szövegdobozba írdd be, milyen konkrét célokat segítenél adományaiddal! Köszönjük!

Online adományozás

részletesen az adhat oldalon adatlapunk:

http://http://adhat.hu/szervezet/hallasserultek-rehabilitaciojaert-kuzdok-egyesuleteildiko.fullajtar@gmail.com
Egy végzős hallgató dolgozatához!

Felhívás

 
Kérjük, támogassa törekvéseinket adója 1%-ával! Adószámunk: 18181287-1-42

hírlevél

a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete hírlevele